«

»

ápr 21

Bejegyzés nyomtatása

„Mindannyian mások vagyunk…”

ÉFOÉSZ hétvégét tartottak április 19-21-én Pécsett. A Széchenyi téri programsorozatot az Értelmi Fogyatékossággal élők és segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének Baranya Megyei Egyesülete szervezte, hogy ekképpen is segítse a sérült emberek integrációját. Péntektől vasárnapig számos fellépő követte egymást a színpadon – épek és fogyatékosok egyaránt -, a gyerekeket ugrálóvár, arcfestés, játszóház várta, az érdeklődő felnőtteket pedig különböző szervezetek standjain látták el hasznos információkkal.

program

A Dél-baranyai Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal közös standra a „SZMÖRE” is kitelepült. Bali Boglárka, az ÉFOÉSZ megyei vezetője azt mondta, áldozatvédelmi és áldozattá válást megelőző segítségre az értelmi fogyatékossággal élőknek is nagy szükségük van. Sőt, az egyik leginkább kiszolgáltatott csoportról van szó, akiket – éppen az állapotuk miatt – könnyű megvezetni. Gyakorta előfordul például az, hogy csalók különféle szerződések aláírására veszik rá őket.

stand

 

A „SZMÖRE” talán nekik is segíthet. Munkatársaink a standon roll-upot állítottak fel és szórólapokat pakoltak ki – az utóbbiakat önkéntesek osztogatták a rendezvény látogatói között.

szorolap_osztasa

Az adott cikk linkje: http://www.szmore.hu/2013/04/mindannyian-masok-vagyunk/

Vélemény, hozzászólás?