«

»

okt 21

Bejegyzés nyomtatása

Konkrét eredményekkel zárult a pécsi Interdiszciplináris workshop

Október 18-án befejeződött az a négyalkalmas, pécsi képzés, amelynek célja az volt, hogy a „SZMÖRE” projektben részt vevő partner szervezetek munkatársait felkészítése a közös szektorközi együttműködésre.

Az Interdiszciplináris workshopra mintegy tucatnyi szervezet – így a többi közt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, vagyonvédelmi vállalkozás, családsegítő szolgálat, szociális területen dolgozó cég, szenvedélybetegekkel foglalkozó alapítvány, valamint iskola – is küldött képviselőt. Azok alkalmanként 6-6 órában ültek össze, hogy megtanulják „az áldozatok szükségletei és erőforrásai,  a potenciális áldozatok közösségi hálózatai és kapcsolatrendszere komplex felmérését és elemzését, az áldozatsegítő folyamatok elemzését, az interdiszciplináris teammunkát és látásmód érvényesítését a saját munkájukban, az áldozatsegítő módszerek kidolgozását, alkalmazását”.

A workshop lezárultával a tréner, Scholtz Péter úgy fogalmazott: nagyszerű, hogy tényleg interdiszciplinárisnak bizonyult a foglalkozás, számos szervezet szakemberei dolgozhattak közösen. Úgy gondolja, sikerült a résztvevők számos készségét és képességét – ld. együttműködés, kommunikáció, konfliktuskezelés – is fejleszteni. Emellett kiemelendőnek tartja, hogy olyan információs hálózatot alakítottak ki a workshop során, amelynek révén ezután a különböző területeken dolgozók tartani tudják egymással a kapcsolatot. Azáltal pedig hatékonyabb lehet e szervezetek együttműködése az áldozatsegítésben is.

Az adott cikk linkje: http://www.szmore.hu/2013/10/konkret-eredmenyekkel-zarult-a-pecsi-interdiszciplinaris-workshop/

Vélemény, hozzászólás?