«

»

nov 07

Bejegyzés nyomtatása

A rendőrség vagyonvédelmi napján is bemutatkoztunk

Hátrányos helyzetű felsőtagozatos és középiskolás diákok számára szervezett különleges rendezvényt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A Tegyél Te is a biztonságért! című vagyonvédelmi napra november 6-án, a pécsi Gandhi Gimnázium és Kollégiumban került sor. Az eseményen a „SZMÖRE” projekt külön standon fogadta az érdeklődőket.

A rendőrség komplex bűn- és baleset-megelőzési rendezvényre hívta a diákokat a Gandhiba, és a több mint 300 részvevő nem is csalódhatott: a gimnázium sportcsarnokában és aulájában rendkívül sokszínű program fogadta őket. Miközben találkozhattak még dr. Garamvölgyi László r. dandártábornokkal, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatójával is, a vagyon elleni bűncselekményekkel például egy színjátszó csoport előadása révén ismerkedhettek meg, sőt a vagyonvédelmi tudnivalókról előadást is meghallgathattak. Az egyebek sorában táncbemutató, pályaorientációs felvilágosítás, a cigány kultúra és néphagyományok felelevenítése, bűn- és baleset-megelőzési feladatok, kerékpár-gravírozás, valamint fegyvermegtekintés is szerepelt.

A standok között a „SZMÖRE” is felállította a sajátját. A projekt munkatársai különféle tájékoztató anyagokat helyeztek ki a pultra, ajándéktárgyakat osztogattak, és természetesen a projekttel kapcsolatos kérdésekben az érdeklődők rendelkezésére álltak. A vagyonvédelmi nap így tehát segített még ismertebbé tenni a Személy- és vagyonvédelemért Mozgalom Önkéntes Reflexív Együttműködéssel projektet. Azáltal pedig annak szolgáltatásai remélhetőleg még népszerűbbek lesznek, a tevékenysége pedig még hatékonyabbnak, eredményesebbnek bizonyul majd.

Az adott cikk linkje: http://www.szmore.hu/2013/11/a-rendorseg-vagyonvedelmi-napjan-is-bemutatkoztunk/

Vélemény, hozzászólás?