«

»

nov 25

Bejegyzés nyomtatása

Elkezdődött a közös interdiszciplináris workshop

Miután a „SZMÖRE” keretében már a sellyei kistérségben és Pécsett is véget ért egy-egy különálló interdiszciplináris képzés, a projekt munkatársai továbbléptek a folyamatban: ezúttal közös tréninget hirdettek meg a két földrajzi területen dolgozó partner szervezetek munkatársai részére. 

November 20., 21. és 28. a három időpontja annak az interdiszciplináris workshopnak, amelyre immár mind a sellyei kistérségből, mind Pécsről jelentkezhettek szakemberek. A képzésnek az a célja, hogy – ráépülve a két korábbi tréningre – most az áldozatsegítésben a két különböző célterületen dolgozókat is összefogja. Így érhető el, hogy az érintettek szektorközi együttműködése szélesebb körben is hatékonyabb legyen a jelenleginél.

IMG_4945A workshop ezúttal is 24 órás képzést jelent. A szervezetek munkatársai a tréning során megtanulják az áldozatok szükségletei és erőforrásai, a potenciális áldozatok közösségi hálózatai és kapcsolatrendszere komplex felmérését és elemzését, az áldozatsegítő folyamatok elemzését, az interdiszciplináris teammunkát és látásmód érvényesítését a saját munkájukban, az áldozatsegítő módszerek kidolgozását, alkalmazását. Foglalkoznak egyebek mellett a személyiségfejlődés ismeretjegyeivel és zavarterületeivel, a veszteség-feldolgozás és a krízisintervenció stratégiáival, valamint a szakmai önreflexióval is.

Az adott cikk linkje: http://www.szmore.hu/2013/11/elkezdodott-a-kozos-interdiszciplinaris-workshop/

Vélemény, hozzászólás?