«

»

dec 16

Bejegyzés nyomtatása

Kultúrák sokszínűsége: a „SZMÖRE” projekt is képviseltette magát a siklósi programon

Amint arra már korábban is több példa akadt, a Személy- és Vagyonvédelemért Mozgalom Önkéntes Reflexív Együttműködéssel elnevezésű projekt keretében nemcsak saját szervezésben követik egymást újabb és újabb képzések, foglalkozások és egyéb programok; a „SZMÖRE” igyekszik megjelenni külsős eseményeken is, amelyek valamiképpen – témában, célcsoportban stb. – kapcsolódnak a saját tevékenységéhez, szolgáltatásaihoz. Ilyen esemény volt az a december 13-i, siklósi rendezvény is, amely a Kultúrák sokszínűsége címet viselte. 

IMG_5624A siklósi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Előkészítő Szakiskolába számos ormánsági fiatal is jár – márpedig a sellyei kistérség a „SZMÖRE” projekt egyik célterülete. Már ez is összekötötte a „SZMÖRÉ”-t az intézménnyel, amelynek éppen most zajlik az Innovatív pedagógiai tevékenységek a siklósi Szent Imre katolikus iskolában című pályázati programja. Annak keretében tartották meg december 13-án a Kultúrák sokszínűsége projektnapot.

IMG_6148A rendhagyó tanítási nap célja az volt, hogy játékos formában erősítsék az iskola diákjainak identitástudatát. Ennek érdekében négy állomást alakítottak ki, amelyeken – 70 perces időközönként – négy diákcsoport váltotta egymást. Az egyiken hagyományos táncokat, a másikon énekeket tanulhattak a fiatalok, a harmadikon a Karácsonnyal kapcsolatosan festegettek, míg a negyedik állomáson kultúrtörténeti előadást hallgathattak meg.

A kitűnő hangulatú, jólsikerült eseményhez végül a nap zárásakor kapcsolták hozzá a „SZMÖRÉ”-t is: a program befejeztével valamennyi résztvevő – több mint száz  – diák átvehetett egy-egy „SZMÖRE” ajándékcsomagot. A szatyrokban sokféle információs anyagot találhattak, amelyek remélhetőleg ezeknek a fiataloknak is segítenek elkerülni, hogy a későbbiekben bűneset áldozatává váljanak.

Az adott cikk linkje: http://www.szmore.hu/2013/12/kulturak-sokszinusege-a-szmore-projekt-is-kepviseltette-magat-a-siklosi-programon/

Vélemény, hozzászólás?