«

»

jan 09

Bejegyzés nyomtatása

Sok száz embert sikerült bevonni a projektbe 2013-ban

A „SZMÖRE” munkatársai december végén összesítették a program keretében 2013-ban történteket. Aszerint hatékony, eredményes esztendőt zárt a projekt. 

IMG_2599Kistérségi roadshow-któl a Fiatal – szülői klubokig, Interdiszciplináris tréningektől az önvédelmi képzésekig szinte futószalagon zajlottak tavaly a különféle „SZMÖRÉ”-s oktatások, tájékoztató, megelőző rendezvények. Az összesítés szerint sok száz embert sikerült bevonni az áldozatsegítő, áldozattá válást megelőző programba. Mindezért természetesen elismerés illeti a 42 együttműködő partner szervezetet, amelyek segítették a projektstáb munkáját. Ráadásul a saját szervezésű eseményeken kívül a „SZMÖRE” több külsőhöz is csatlakozott az esztendő során (ld. vagyonvédelmi nap a Gandhi gimnáziumban, ÉFOÉSZ nap a pécsi Széchenyi téren), továbbá sok ezer kommunikációs anyagot (szórólapot, plakátot, kiadványokat, ajándéktárgyakat stb.) terjesztett mind Pécsett, mind a sellyei térségben – így bizonyos, hogy még jóval többeket sikerült megszólítania.

A projekt keretében januártól fókuszba kerülnek a főként szakembereknek szánt, akkreditált tréningek. Ezekre kiemelt hangsúlyt fektetnek, hiszen a „SZMÖRE” egyik fő célja, hogy hatékonyabb rendszerben működjenek együtt az áldozatsegítésben dolgozó szervezetek. De folytatják az áldozatoknak, veszélyeztetetteknek szóló kitelepüléseiket is. Az utóbbi célcsoportba tartozókat ráadásul a projekt pszichológus és mentálhigiénés szakemberei – a szmore.hu  honlapon keresztül – továbbra is készek támogatni online tanácsadással, sőt, a bűncselekmények szenvedő alanyait személyes terápiával is.

Az adott cikk linkje: http://www.szmore.hu/2014/01/sok-szaz-embert-sikerult-bevonni-a-projektbe-2013-ban/

Vélemény, hozzászólás?