«

»

máj 05

Bejegyzés nyomtatása

ÉFOÉSZ-rendezvényen népszerűsítették a „SZMÖRE” szolgáltatásait

Április 25-27-én ÉFOÉSZ hétvégét tartott az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének Baranya Megyei Egyesülete. A pécsi Széchenyi téri eseményen a „SZMÖRE” projekt is képviseltette magát. 

efoeszfotoAz ÉFOÉSZ megyei szervezete immár negyedik alkalommal szervezte meg integrációs hétvégéjét – mondja Bali Boglárka, az egyesület elnöke. A céljuk ezúttal is az volt, hogy meghívják maguk közé az ép embertársaikat, hogy azok is megismerjék a fogyatékkal élők csodálatos világát, amely nem is különbözik annyira az övéktől. – Ilyenkor is szeretnénk tudatosítani, hogy a fogyatékossággal élők is ugyanolyan értékes tagjai társadalmunknak, még ha egy kicsit másképp is – hangsúlyozza Bali Boglárka. – A „Mindannyian mások vagyunk” mottójú rendezvényünkön mindenki egyenrangúnak érezheti magát, előítéletektől mentesen együtt játszhatnak, szórakozhatnak az emberek.

efoeszfoto3A kulturális programok, koncertek, játszóházak stb. mellett információs pavilonokat is felállítottak, ahol a szakemberektől nagyon sokakat érintő témákban – pl. drog, bűnmegelőzés – kaphattak tájékoztatást az érdeklődök. Ebben a sorba illeszkedett a „SZMÖRE” elnevezésű, áldozat-megelőző és áldozatsegítő projekt is, melynek szakember-gárdája a zárónapra települt ki a Széchenyi térre: vasárnap 11 és 18 óra között az egyik pavilonban várták az érdeklődőket.

Amint arról dr. Fűtő Mihály, a „SZMÖRE” szakmai vezetője beszámolt, igyekeztek tovább szélesíteni a program szolgáltatásait ismerők és esetlegesen igénybe vevők körét: munkatársaival igen sok fiatalt láttak el a projekt kimondottan nekik szóló tájékoztató kiadványával, pszichológiai tesztet is többekkel kitöltettek, továbbá nagyszámú „SZMÖRE” ajándéktárgyat – szatyrok, ajtóakasztók, szórólapok – osztottak ki a standjukhoz látogatók között.

Az adott cikk linkje: http://www.szmore.hu/2014/05/efoesz-rendezvenyen-nepszerusitettek-a-szmore-szolgaltatasait/

Vélemény, hozzászólás?